Jos minä saisin päättää...

Helsinki olisi maailman turvallisin kaupunki.

Jengiytymiseen, väkivaltarikoksiin ja koulukiusaamiseen on puututtava kovemmin. Myös meidän naisten on voitava turvallisin mielin liikkua joka puolella Helsinkiä mihin tahansa vuorokaudenaikaan.

Perheet tulisivat aina ensin.

Päiväkotien ja koulujen ryhmäkokoja tulee pienentää ja leikkipaikkoja lisätä. Kotihoidontuen Helsinki-lisä on ehdottomasti palautettava.

Pienyrittäjiä tuettaisiin enemmän.

Edulliset liiketilat, tuki ongelmatilanteisiin ja yrittäjäverkostot tukevat pienyrittäjyyttä. Kaupungin pitää suosia paikallisia pienyrittäjiä omissa hankinnoissaan.

Tiina Ahva

Siis kuka?

Hei! Olen Tiina, Sinisten pormestariehdokas kevään 2021 kuntavaaleihin. Olen 26-vuotias tekniikan kandidaatti, ja opiskelen Aalto-yliopistossa tuotantotaloutta. Politiikasta minulla on kokemusta 15-vuotiaasta nuorisovaltuuston puheenjohtajasta asti, ja nykyisin toimin Sinisten ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä nuorisojärjestön puheenjohtajana. Aiemmin olen toiminut myös työministeri Jari Lindströmin erityisavustajana.

Taustani on poliitikolle vähän epätyypillinen. Kasvoin suvussa, jossa on paljon insinöörejä. Siksi opin nuoresta pitäen, että jos jossain koneessa on vika, sen lähde pitää paikantaa ja vika korjata. Eniten minua kiinnostanut kone on aina ollut yhteiskunta ja se, miten voimme korjata rakkaan Suomen ongelmat.

Innostun väittelystä ja yhteiskunnallisesta keskustelusta, ja siinä mielessä olen ylpeästi populisti: en usko politiikan kuuluvan vain harvoille ja valituille, vaan jokaiselle, jota se kiinnostaa. Aatteellisesti olen arvokonservatiivi ja talousliberaali, eli sijoitun nelikentän oikeaan ylänurkkaan. Teekkarina arvostan kuitenkin politiikassa ratkaisukeskeisyyttä ja maalaisjärkeä: jos joku idea todistetusti toimii, ei ole väliä, mikä puolue sen on esittänyt.

Tutustu myös kuntavaaliteemoihini!

 

Kannatan

Yksilönvapauksia, kansallisliberalismia, suoraa demokratiaa, sananvapautta, perinteisiä arvoja ja maalaisjärkeä.

Edistän

Turvallista perheiden ja pienyrittäjien Suomea.

Vastustan

Holtitonta velanottoa, EU-sanelua, sukupuolikiintiöitä, elitismiä, huonoa maahanmuuttopolitiikkaa, ylisuurta julkista sektoria ja sosialismia kaikissa muodoissaan.