Jos minä saisin päättää...

Työn tekeminen kannattaisi aina.

Yrittäjien, työssäkävijöiden ja osa-aikaisten arkea on tehtävä sujuvammaksi. Kannatan sosiaaliturvan muuttamista kannustavaksi ja Viron mallista yritysverotusta. Vastustan tiukan yleissitovia työehtosopimuksia pikkufirmoissa, opintotuen tulorajoja ja täysin turhanpäiväistä byrokratiaa.

Meitä ei holhottaisi.

Täysi-ikäisellä kansalaisella on oikeus päättää omaa elämäänsä koskevista asioista. Vastustan turhaa holhoamista sääntöineen, lupa-anomuksineen ja rajoitteineen. Alkoholipolitiikkaa pitää viedä vapaampaan suuntaan, ja vapaan markkinatalouden rajoitteita on purettava – aloitetaan vaikka päänsärkylääkkeistä supermarketissa ja Alkon monopolin purkamisesta.

Rikoksesta seuraisi rangaistus.

On väärin, että raiskauksesta selviää ehdollisella. Väkivalta- ja seksuaalirikosten tuomiot ovat naurettavan alhaisia, ja niitä on kovennettava. Lisää yhteiskuntapalvelua ja korkeampia korvaussummia uhrille - vähemmän ehdollista ja rikollisten uhriuttamista.

Tiina Ahva

Siis kuka?

Moro! Olen Tiina, 24-vuotias teekkari ja poliitikko Helsingistä. Opiskelen Aalto-yliopistossa tuotantotaloutta, kanditutkinto on plakkarissa ja DI häämöttää kaukaisessa horisontissa. Politiikkaa harrastan vapaa-ajalla, ja vastuuta harteillani on Sinisen tulevaisuuden ykkösvarapuheenjohtajan ja nuorisojärjestön puheenjohtajan verran.

Rakastan väittelyä ja yhteiskunnallista keskustelua, ja olen ylpeästi populisti – en usko politiikan kuuluvan vain harvoille ja valituille eliitin jäsenille. Olen oikeistolainen, ja haluaisin antaa ihmisille vapauden päättää asioistaan itse. Sosialistia tai feministiä minusta ei saa tekemälläkään.

Selittäkää nyt joku mulle, miksi naisena ansaitsisin työpaikan enemmän kuin pätevämpi mies.

Tervetuloa sivuilleni!

Kannatan

Yksilönvapauksia, kansallisliberalismia, suoraa demokratiaa, sananvapautta, perinteisiä arvoja ja järkipolitiikkaa.

Edistän

Modernia, vapaata ja turvallista Suomea.

Vastustan

Holtitonta maahanmuuttoa, EU-sanelua, sukupuolikiintiöitä, elitismiä, ylisuurta julkista sektoria ja sosialismia kaikissa muodoissaan.