Jos minä saan päättää

Helsingistä tehdään maailman turvallisin kaupunki.

Jengiytymiseen, väkivaltarikoksiin ja koulukiusaamiseen on puututtava kovemmin. Myös meidän naisten on voitava turvallisin mielin liikkua joka puolella Helsinkiä mihin tahansa vuorokaudenaikaan.

Perheet tulevat aina ensin.

Päiväkotien ja koulujen ryhmäkokoja tulee pienentää ja leikkipaikkoja lisätä. Kotihoidontuen Helsinki-lisä on ehdottomasti palautettava.

Pienyrittäjiä tuetaan enemmän.

Edulliset liiketilat, tuki ongelmatilanteisiin ja yrittäjäverkostot tukevat pienyrittäjyyttä. Kaupungin pitää suosia paikallisia pienyrittäjiä ja kotimaista lähiruokaa omissa hankinnoissaan.

Tiina Ahva | 1065

Siis kuka?

Hei! Olen Tiina, Sinisten pormestariehdokas kevään 2021 kuntavaaleihin. Olen 26-vuotias tekniikan kandidaatti (tuotantotalous) Aalto-yliopistosta. Politiikasta minulla on kokemusta 15-vuotiaasta nuorisovaltuuston puheenjohtajasta asti, ja nykyisin toimin Sinisten ensimmäisenä varapuheenjohtajana sekä Helsingissä varavaltuutettuna. Aiemmin olen toiminut esim. työministeri Jari Lindströmin erityisavustajana.

Taustani on poliitikolle vähän epätyypillinen. Olen kolmannen sukupolven teekkari, ja perhepiriini on täynnä insinöörejä. Siksi opin nuoresta pitäen, että jos jossain koneessa on vika, sen lähde pitää paikantaa ja vika korjata – ei se sen kummempaa ole. Eniten minua kiinnostanut kone on aina ollut yhteiskunta ja se, miten voimme korjata Suomen ja Helsingin ongelmat.

Innostun väittelystä ja yhteiskunnallisesta keskustelusta, ja siinä mielessä olen ylpeästi populisti: en usko politiikan kuuluvan vain harvoille ja valituille, vaan jokaiselle, jota se kiinnostaa. Aatteellisesti olen arvokonservatiivi ja talousliberaali, eli sijoitun nelikentän oikeaan ylänurkkaan. Teekkarina arvostan kuitenkin politiikassa ratkaisukeskeisyyttä ja maalaisjärkeä: jos joku idea todistetusti toimii, ei ole väliä, mikä puolue sen on esittänyt.

Tutustu täällä myös kuntavaaliteemoihini!

 

Kannatan

Yksilönvapauksia, kansallisliberalismia, suoraa demokratiaa, sananvapautta, perinteisiä arvoja ja maalaisjärkeä.

Edistän

Turvallisuutta ja perheiden ja pienyrittäjien asiaa.

Vastustan

Vastuutonta velanottoa, aikuisten holhousta, sukupuolikiintiöitä, elitismiä, huonoa maahanmuuttopolitiikkaa, ylisuurta julkista sektoria ja sosialismia kaikissa muodoissaan.