Haen Perussuomalaisten Nuorten hallitukseen

Olen ehdolla Perussuomalaisten Nuorten hallitukseen syyskokouksessa 2015. Haen paikkaa, koska järjestö on minulle tärkeä. Isänmaallisuutta, rehellisyyttä ja tekemisen meininkiä tarvitaan nyt, kun taloustilanne kiristyy ja meidänkin maahamme olisi ylimäärin tulijoita. Peukaloiden pyörittelyn, päätösten viivyttelyn ja naiivin sinisilmäisyyden aika on ohi. Tulevaisuus riippuu siitä, mitä me teemme nyt – ja se riippuu erityisesti nuorista.

Haluan kasvattaa ja kehittää PS-Nuoria edelleen. Haluan ajaa poliittisia teemojamme, saada lisää nuoria mukaan toimintaan ja murtaa ennakkoluuloja perussuomalaisuudesta. Olen esimerkiksi havainnut Suomen yliopistoissa olevan kaappipersuja pilvin pimein, mutta aatteemme ei edelleenkään nauti yleistä hyväksyntää näissä mystisissä ”sivistyneistön” piireissä. Miksi ei nauttisi? Me olemme vakavasti otettava, rationaalisessa keskustelussa ansioitunut poliittinen voima.

Toimin tällä hetkellä Pirkanmaan PS-Nuorten puheenjohtajana. Johtamistaidoistani tai niiden puutteesta olen jäävi kommentoimaan (niitä täytyy tiedustella piiriläisiltä), mutta puolen vuoden puheenjohtajakauteni aikana aktiivisten jäsentemme määrä on kasvanut, ja ainakin piirin viestintää olen onnistunut tehostamaan. Piirijohtajuuden lisäksi minulla on aktiivitaustaa nuorisovaltuustossa, yhdistyksissä ja yliopistokiltani hallituksessa. Toimin tällä hetkellä järjestö- ja viestintäsihteerin virassa PS-Nuorissa.

Tiinan teesit (tai vaikka Palovuoren pointit):

1. Viestintä

Viestintä lähtee aina hyvästä sisällöstä – ja sitä PS-Nuorilla on kyllä. Meillä ei ole mitään hävettävää, eikä mikään estä meitä toteuttamasta entistä laajempia kampanjoita isänmaallisen politiikkamme puolesta. Kunnioitan demokraattisesti päätettyä periaateohjelmaa, ja haluan viedä sitä eteenpäin ajankohtaisten kannanottojen, tempausten ja aktiivisen julkisen debatin kautta. Haluan olla toteuttamassa kaikkia näitä hallituksesta käsin ja tehdä edelleen lisää työtä asiamme eteen.

2. Piiritoiminta ja hallituksen rooli

Tiedän piiritoiminnan haasteista. Lupaan siksi tehdä kaikkeni sen eteen, että hallitus ja työntekijät ovat helposti lähestyttäviä, avoimesti viestiviä, selkeitä tahoja, jotka ottavat itsekin yhteyttä piireihin ja etsivät tilaisuuksia auttaa toiminnan kasvua koko Suomessa. Tehtävien selkeä jakaminen sekä aktiivinen sisäinen tiedotus ovat avainasemassa siihen, että piiritasolla tiedetään aina ajankohtaisista asioista ja toisaalta uusista toimintamahdollisuuksista. Kun miettii, miten tärkeässä asemassa piirit ovat, tulee erityisesti piirijohtajilla olla avoin ja välitön keskusteluyhteys hallitukseen. Piirejä ei saa koskaan pelottaa ottaa yhteyttä, jos toiminnassa ilmenee ongelmia.

3. Yhteistyö

Aatteestamme emme tingi, emme yhtään. On silti outoa ajatella, ettei paikkamme olisi samoissa pöydissä vihervasemmiston äänekkäimpien äänenkannattajien kanssa. Meidän on päinvastoin saatava paikkoja joka elimestä – jotta yliopistonuorilla, ammattikoulunuorilla, nuorisovaltuustonuorilla ja suomalaisnuorilla ylipäätään on sosiaalisesti hyväksytty mahdollisuus olla töissä ja vapaa-ajalla muutakin kuin ituhippejä. Osana yhteistyötä on myös kansainvälinen yhteistyö samanmielisten järjestöjen kanssa – yhdessä olemme paljon vahvempia.

4. Omat poliittiset painopisteet

Haluan puuttua ennen kaikkea yhteiskunnalliseen epäoikeudenmukaisuuteen. En tarkoita tällä vasemmistolaisia luokkaeroja tai naisen euroa (hah!), vaan lähtökohtien tasa-arvon takaamista kaikille suomalaisille, työnteon kannustavuutta kaikissa tilanteissa ja toisaalta yhteiskuntamme vakavampaa suhtautumista rikoksiin ja rangaistuksiin. Reilut pelisäännöt, joissa yksilö on itsestään ja omista teoistaan vastuussa, takaavat oikeudenmukaisuuden niin rikoslaissa kuin muutenkin.

Arvostan yksilönvapautta. Vapautta päättää omista asioistaan ilman demarivirkamiehen suostumusta, vapautta toimia omalla tontillaan kuten parhaaksi näkee. Kannatan avoimempaa markkinataloutta ja esimerkiksi alkoholimyynnin ja aukioloaikojen rajoitteiden purkamista, jotta pienyrityksillä on Suomessa tulevaisuus.

 

Näiltä nettisivuilta löytyy joitakin aiempia kirjoituksiani, ja lisäksi yleistä tietoa poliittisista näkemyksistäni. Ota yhteyttä vaikka Facebookissa, tämän sivun lomakkeella tai osoitteeseen tiina.palovuori[at]gmail.com, jos kysymyksiä heräsi!

Comments

comments