Helsingistä maailman turvallisin kaupunki – olen ehdolla pormestariksi

Asetun Sinisten pormestariehdokkaaksi Helsingin kuntavaaleissa. Haluan, että joku pitää näissä vaaleissa lapsiperheiden ja turvallisuuden puolta, koska viimeiset neljä vuotta valtuuston seuraamista ovat osoittaneet, että liikaa sitä ei harrasteta.

Haluan Helsingistä maailman turvallisimman kaupungin. Olemme koko syksyn lukeneet uutisia nuorten jengiytymisestä, yhä pahenevasta koulukiusaamisesta, väkivaltarikoksista ja lastensuojelun riittämättömistä resursseista. Näin ei vain voi jatkua. Ei voi olla niin, että ihmiset pelkäävät liikkua yksin ulkona yöaikaan. Helsinki on epäonnistunut tärkeimmässä tehtävässään eli tavallisten ihmisten turvallisuuden takaamisessa.

Siniset on tänä vuonna esittänyt kaupunginvaltuustossa toimenpideohjelmaa koulukiusaamisen estämiseksi sekä lisärahoitusta lastensuojeluun, etsivään nuorisotyöhön ja perheväkivallan uhrien auttamiseen. Valitettavasti nämä esitykset eivät ole saaneet riittävästi tukea taakseen.

Lähdenkin mukaan pormestarikisaan, koska en käsitä kaupungin arvojärjestystä. Olen seurannut jokaisen kaupunginvaltuuston kokouksen viimeisen kolmen vuoden aikana. Valtuuston toiminta on pitkälti show-politiikkaa, jossa perusasiat unohtuvat ja konkretiasta ei puhu kukaan. Kun esimerkiksi valtuustossa käsiteltiin kuukausi sitten koulukiusaamisen vastaisia toimenpiteitä, puheenvuoroja käytettiin tismalleen yksi – meidän omamme.

Toisena asiana olen turhautunut valtuuston päätökseen leikata kotihoidontuen Helsinki-lisästä. Kyseessä on valtavan tärkeä tuki lapsiperheille, ja Helsinki-lisää pitäisi korottaa ja laajentaa takaisin 3-vuotiaisiin lapsiin asti. Sen sijaan Kokoomus, SDP ja Vihreät päättivät leikata lapsiperheiltä yhä enemmän. Tämäkö on vanhojen puolueiden tapa arvostaa perheitä ja auttaa vaikeassa taloustilanteessa? Päätöksestä ei edes etukäteen tehty lapsivaikutusten arviointia, vaikka kaupunki väittää olevansa lapsimyönteinen. Tämä on taas yksi osoitus siitä, miten valtuuston puheet ovat yhtä ja teot toista.

Kolmantena motivaationani on, että koronakriisin keskellä olisi ennennäkemättömän tärkeää tukea paikallista yrittäjyyttä ja kotimaisia pienyrityksiä. Tämän pitäisi näkyä myös tavassa, jolla kaupunki tekee omat hankintansa. Suositaan kotimaista lähiruokaa, pilkotaan jättihankinnat osiin ja varmistetaan, että pienyrittäjätkin voivat osallistua kaupungin kilpailutuksiin.

Näen pormestarikisan ennen kaikkea tilaisuutena nostaa esille turvallisuutta, perheitä ja pienyrittäjiä – teemoja, joista ei puhuta riittävästi – ja aion käyttää siihen jokaisen saamani mahdollisuuden.

Comments

comments