Kuntien jakamat maskit on hankittava Suomesta

Hallitus antoi eilen pitkään odotetun suosituksen kasvomaskien käytöstä julkisessa liikenteessä ja ruuhkaisissa paikoissa. Linjaus on tärkeä parantamaan turvallisuutta ja mahdollistamaan liikkumisen myös poikkeustilanteessa.

Maskien hinnasta on noussut aiheellinen huoli. Kunnille annettiin eilen vastuu tarjota kasvomaskeja esimerkiksi vähävaraisille, jotta kaikilla olisi mahdollisuus niitä käyttää.

Maskihankintojen tekeminen on kunnille loistava paikka tukea samalla kotimaista työtä ja yrittäjyyttä. Paikallisten pienyrittäjien tekemät kangasmaskit ovat tuhannesti eettisempi, ekologisempi ja järkevämpi valinta kuin bulkkina tilatut ja ulkomailla teetetyt maskit.

Nyt jos koskaan on tärkeää varmistaa, että kaikki kuntien tilaamat kangasmaskit ovat Suomessa valmistettuja. Kotimaassa tehty kangasmaski on viisas ja moraalinen valinta. Tarvitsemme isänmaallista elvytystä jokaisella sektorilla toipuaksemme koronan aiheuttamasta iskusta talouteen.

Kaikkien kunnissa jaettavien kasvomaskien on oltava Suomessa tehtyjä, ja paikallisia toimijoita on suosittava. Näin voimme samaan aikaan tukea pienyrittäjiä ja pitää toinen toisemme turvassa.

Comments

comments