Maksakoot maahanmuutosta itse!

Tästä hallituskaudesta piti tulla se, jolla Suomen julkinen talous saadaan kohdilleen. Sen sijaan olemme tilanteessa, jossa vuoden 2016 nettovelka on ylittänyt ennakoidun jo yli miljardilla eurolla, eikä velkaantumisen loppua näy. Takapakin syy ei ole kenellekään epäselvä: lisämenoja on aiheuttanut Suomeen vuonna 2015 tullut poikkeuksellisen suuri turvapaikanhakijoiden määrä. Jo viime syksynä oli selvää, että piikki on auki – ja toiveet säästöistä hävisivät saman tien.

Yhteiskunnassa on tismalleen kolme tapaa rahoittaa maahanmuuttoa: velka, verot tai leikkaukset. Kaikki näistä ovat suoraan suomalaisilta pois. Jokainen maahanmuuttoon käytetty euro on pois yhteiskunnan ydintehtävistä ja pois siitä rahasta, joka voidaan panostaa oman maan asioihin.

Turvapaikanhakijatulva oli Suomelle taloudellinen katastrofi, jonka seurauksia kärsitään vielä pitkään. Kipeistä leikkauksista huolimatta talous ei tasapainotu, jos toisella kädellä kylvetään rahaa ilman huolen häivää. Viime vuoden kriisistä voidaan päättäväisillä toimenpiteillä selvitä, mutta sama kaaos ja massamaahanmuutto ei saa ikinä toistua. Suomen sietokyky niin verojenmaksun kuin velkaantumisenkin osalta on tullut vastaan.

Näistäkin tosiasioista välittämättä moni ei näe käsistä riistäytyneissä budjeteissa mitään ongelmaa vaan tahtoo Suomeen edelleen lisää maahanmuuttoa. Asiasta voidaan neuvotella, mikäli he ovat valmiita myös kustantamaan sen itse.

Olisi nimittäin vielä neljäs tapa rahoittaa maahanmuutto:
Vapaaehtoinen maksu.

Jokainen, joka haluaa itse korottaa veroprosenttiaan, jotta Välimeren yli laivalla salakuljetetut miehet pääsevät mainostamaan Suomen auvoisuutta sosiaalisessa mediassa, tehköön niin. Katsotaan, paljonko rahaa maksulla kertyy, ja asetetaan turvapaikanhakijoiden määrälle vuosittainen katto sen mukaan.

Comments

comments