Tahdon johtaa Perussuomalaisia Nuoria

Olen Tiina Ahva, 21-vuotias tekniikan ylioppilas, ja tahdon johtaa Suomen kiinnostavinta ja vaikuttavinta poliittista nuorisojärjestöä.

Olen tällä hetkellä tuon samaisen järjestön varapuheenjohtaja ja viestintäsihteeri. Opiskelen tuotantotaloutta Aalto-yliopistossa, ja taustallani on kolme vuotta biotekniikan opintoja Tampereella. Minulla on aina ollut kaksi intohimoa ylitse muiden: uuden oppiminen ja yhteiskuntaan vaikuttaminen. Politiikassa ne kulkevat käsi kädessä.

Olen ollut perussuomalainen nuori viiden vuoden ajan. Kaksi vuotta olen aktiivisesti toiminut järjestössä piiripuheenjohtajana, edustajiston jäsenenä, järjestö- ja viestintäsihteerinä ja varapuheenjohtajana. Olen saanut tavata upeita PS-nuoria ympäri Suomen, vierailla jokaisessa piirissämme ja suunnitella poliittisia kampanjoita, kannanottoja ja tempauksia. Olen rakentanut järjestöä sisältä ja edustanut sitä ulospäin. Olen saanut oppia paljon siitä, miten tämä järjestö toimii ja mitä se kehittyäkseen kaipaa. Haen puheenjohtajaksi, koska tiedän osaavani tehdä järjestöstä vahvemman.

Poliittiset painopisteeni

Olen monesta asiasta vahvasti jotain mieltä – tyypillisesti väärää mieltä, jos poliittisesta korrektiudesta puhutaan. Aktivoiduin mukaan PS-Nuoriin, kun luin järjestön periaateohjelman ja tajusin sen vastaavan omaa arvomaailmaani uskomattoman hyvin.  Tähän olen listannut omia tärkeimpiä teemojani, joiden perusteella saat toivottavasti jonkinlaisen kuvan ajatustenjuoksustani.

  1. Vastustan hallitsematonta maahanmuuttoa. Maassa tulee elää maan tavalla, yhteisiä pelisääntöjä kunnioittaen. Jos niitä ei allekirjoita, suunta on ulos.
  2. Inhoan naiskorttia, naiskiintiöitä ja ylipäätään sukupuoleen perustuvaa suosimista. Kaikkien valintojen tulee perustua pätevyyteen. En todellakaan ole feministi.
  3. Haluan Suomen rikoslain remonttiin, jotta väkivalta- ja seksuaalirikoksista langetetaan aina tuntuvat tuomiot. Ensikertalaisuus ei ole mikään tekosyy, eikä rikollinen ole koskaan uhri.
  4. Puolustan laajaa sanan- ja mielipiteenvapautta. Sananvapauden vastakohta ei ole puhekielto vaan valikoiva sensuuri. Uskonto- ja aatekritiikki on aina sallittava.
  5. Olen ylpeästi kansallismielinen. Lainsäädäntömme tulee aina turvata suomalaisten etua. Haluan suomalaisille lähtökohtien tasa-arvon. Tarvitsemme yhteiskunnan, joka kannustaa menestykseen mutta tukee vaikean tilanteen tullen.

Miten johtaisin Perussuomalaisia nuoria?

Hioisin toiminnan huippukuntoon

Hyvä nuorisojärjestö toimii sekä lyhyen että pitkän aikavälin tähtäimellä. Insinööriluonteena ajattelen, että politiikassakin tavoitteita on voitava järjestelmällisesti asettaa, toteuttaa ja valvoa. Vaikuttamista ja yhteistyötä on tehtävä ratkaisukeskeisesti, leveillä hartioilla ja hallituskausien ja tittelien yli. Aion huolehtia, että järjestö laatii jäsentensä avulla useita poliittisia ohjelmia ja ottaa kantaa laajasti erilaisiin poliittisiin aiheisiin – myös silloin, kun ne eivät ole mediassa ajankohtaisia. Kattava ja järjestelmällinen poliittinen työ on jäsenten palvelemista.

Järjestö tarvitsee myös enemmän suoraa demokratiaa. Meidän tulee olla suunnannäyttäjä siinä muutoksessa, jota vaadimme yhteiskunnalta. Aion selvittää sähköisen jäsenäänestyksen tuomisen järjestöön, rakentaa olemassa olevien vaikutuskeinojen ja -kanavien rinnalle uusia ja ennen kaikkea olla puheenjohtajana aina jäsenistön tavoitettavissa palautetta ja kehitysideoita varten. Parhaat oivallukset nousevat ruohonjuuritasolta, kun niille annetaan tilaa.

Tarvitsemme tehokkaampaa sisäistä viestintää, jatkuvaa piirien kanssakäymistä ja vertaistukea sekä intoa yhteiseen tekemiseen. Haluan minimoida piiribyrokratian niin, että sääntömääräisten asioiden hoitamiseen ja tapahtumien järjestämiseen on selkeitä asiakirjapohjia ja valmiita malleja jokaisen käytössä. Haluan, että piirit oppivat toisiltaan ja toimivat yhdessä.

Puolustaisin aatetta muista piittaamatta

Räväkkä järjestömme on noussut avainasemaan poliittisessa keskustelussa. Me olemme rohkeita, olemme näkyviä ja ennen kaikkea olemme oikeassa. Puheenjohtajana aion pitää aatteestamme ääntä ja tehdä selväksi, ettei punavihreä hegemonia ole ainoa oikea mielipide. Aion ajaa järkipolitiikkaa ja puhua asioista suoraan.

Minulta ei puutu sisua, rohkeutta eikä kokemusta vaikeista tilanteista. Olen vastaillut toimittajan syytöksiin ihmisvihamielisyydestäni seitsemältä aamulla. Olen mennyt tietoisesti lynkattavaksi tilaisuuksiin, joissa minulle ja kaikelle edustamalleni nauretaan. Olen puolustanut sitä, minkä koen oikeaksi tuhansien ihmisten paheksuessa. Aion olla johtaja, joka seisoo meidän arvojemme ja aatteemme takana jokaisessa tilanteessa.

Perussuomalaisten Nuorten johtaminen ei ole helppo tehtävä. Se on tuulinen paikka ja haastava työ, jossa useampi puolue ja toimittaja näkisi mielellään ihmisen epäonnistuvan. Liittolaisia löytyy heikosti, ja poliittisissa keskusteluissa jää näkökantoineen yleensä yksin. Puheenjohtajalla on kuitenkin myös ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa ja muuttaa asioita – jos ei helposti, niin sitten harmaan kiven läpi.

Tekisin järjestön avulla tästä maasta paremman

Moni tavoitteistamme on jo kirjattu Suomen lakiin. Yhä enemmän tulee kirjatuksi, jos minut valitaan puheenjohtajaksi. Tahdon omistautua vaikutustyölle kansanedustajien ja eduskunnan suuntaan. Poliittisen nuorisojärjestön tehtävänä on koota ja rohkaista nuoria vaikuttamaan sekä pitää julkisuudessa esillä omia arvojaan, mutta onnistumista mitataan myös konkreettisissa toimissa. PS-Nuorten täytyy systemaattisesti vaikuttaa omaan puolueeseemme ja sen kansanedustajiin, ja sitä kautta Suomen politiikkaan.

Pidän politiikkamme johtotähtenä PS-Nuorten periaateohjelmaa, jonka vuoksi itse lähdin järjestön aktiiviksi. Sitä täydentävät erinomaiset poliittiset ohjelmat ja toimenpideohjelmat, jotka haluan panna täytäntöön. Teen kaikkeni, jotta meidän äänemme kuuluu ja järjestömme vaikuttaa politiikan jokaisella tasolla.

Mitä annettavaa minulla siis on?

Tärkeimpiä vahvuuksiani ovat monipuolinen kokemus järjestöstä ja määrätietoinen asenne.

Olen toiminut vuoden ajan järjestö- ja viestintäsihteerinä, ja olen kiertänyt tämän vuoden aikana jokaisessa piirissämme. Varapuheenjohtajana olen edustanut PS-Nuoria koti- ja ulkomaassa sekä mediassa. Piirijohtajana olen luotsannut paikallista työtä. Olen kahden vuoden aikana laatinut kannanottoja, järjestänyt tapahtumia, kampanjoinut järjestölle vaaleissa, työstänyt poliittisia ohjelmia, puheenjohtanut edustajistoa ja hallituksen kokouksia, rakentanut siltoja eduskuntaryhmään ja sidosryhmiin sekä vääntänyt aamuyöllä tukianomuksia OKM:lle. Olen tehnyt työtä ja vapaaehtoistyötä ja hoitanut luottamustehtäviä. Olen kokenut kenttätyön, keskustoimiston ja puheenjohtajiston ilot ja haasteet. Olen saanut jotain hyvää joskus aikaankin, mutta tiedän saavani aikaan vielä paljon enemmän.

Olen määrätietoinen insinööriluonne, joka tekee tavoitteistaan excel-taulukot ja valvoo niiden toteutumista liikennevalokaavioilla. Pidän huolta asioiden etenemisestä, olen oman itseni pahin kriitikko ja johdan niin, että tuloksia syntyy. Tiedän, että Perussuomalaiset Nuoret saisi minusta intohimoisen ja rohkean johtajan. Ei toki täydellistä, mutta sellaisen, joka tahtoo joka päivä antaa kaikkensa ja oppia yhä paremmaksi.