Tiina

Nimi: Tiina Ahva (os. Palovuori)
Ikä:
26                            
Puolue: Siniset
Tunnusmerkit: Huono huumorintaju ja halu optimoida jokaikinen prosessi

Näiden tärkeimpien tietojen lisäksi olen teekkari, piensijoittaja ja Mario Kart -mestari. Kiinnostuin yhteiskunnallisista asioista jo teininä, ja olin aktiivisesti mukana Kangasalan nuorisovaltuustossa, puheenjohtajanakin 2012-2014, kunnes tamperelaistuin. Lukion käymisen jälkeen aloitin biotekniikan opinnot Tampereen teknillisellä yliopistolla, mistä siirryin kolmen vuoden jälkeen Otaniemeen opiskelemaan tuotantotaloutta, koska ymmärsin olevani auttamaton generalisti. Nyt olen TkK eli tekniikan kandidaatti, ja valmistun diplomi-insinööriksi kesällä 2021.

Politiikka on intohimoni ja aihe, josta jaksan aina keskustella. Tarkoitukseni ei koskaan varsinaisesti ollut lähteä politiikkaan, mutta innostuin yhteiskunnallisista asioista ihan liikaa ja tahdoin auttaa muuttamaan niitä. Minusta nykyisestä politiikasta uupuu olennaisesti nuorten kädenjälki, joka parhaimmillaan on reiluutta, avoimuutta ja rentoa meininkiä. Toivon muuttavani asiaa vielä joskus — edes jossain mittakaavassa.

Arvopohjani on konservatiivinen, kristillinen ja oikeistolainen. Vapaus ja vastuu kulkevat aina rinnakkain, ja molempien tulee olla ensisijaisesti yksilöllä. Valtiotakin tarvitaan turvallisuuden takaamiseksi, mutta nykyinen byrokratia ja holhous on täysin yliampuvaa. Tahdon, että yhteiskuntamme perustuu yksilönvapauksille ja länsimaisille arvoille.

Jos olet niitä tyyppejä, joita kiinnostaa yhteiskuntafilosofinen keskustelu hyvän oluen äärellä – ole ihmeessä yhteydessä!  Yhteiskuntafilosofeista samaistun eniten John Lockeen ja Adam Smithiin, ja koen John Rawlsin tietämättömyyden verhon olevan paras perustelu pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja mahdollisuuksien tasa-arvon rakentamiseen. Moderneista poliitikoista esikuvani on Margaret Thatcher – rautarouva, joka ei antanut periksi.

Poliittiseen toimintaani kuuluvat twiittaaminen, puhuminen ja pohdiskelu – yleensä tässä järjestyksessä. Toimin Sinisten ensimmäisenä varapuheenjohtajana ja johdan Sinisiä Nuoria.

On mahtavaa, että olet päätynyt nettisivuilleni. Toivottavasti otat myös yhteyttä, jos tulee ideoita, vinkkejä tai palautetta mieleen. Blogini löytyy seuraavasta välilehdestä, ja muutakin hauskaa täältä löytyy. Tervetuloa tykkäämään myös FB ja Twitter-sivuistani!

Voit tsekata myös haastatteluni
– siitä, miksi olen ehdolla kuntavaaleissa 2021 (Helsingin Uutiset)
– siitä, mitä Siniset ja minä ajamme politiikassa (YLE, 1.4.2019; AlfaTV, Uutiskauha 19.2.2021)