Tiina

Nimi: Tiina Ahva (os. Palovuori)
Ikä:
28
Puolue: Kristillisdemokraatit                           
Tunnusmerkit: Huono huumorintaju ja halu optimoida jokaikinen prosessi.

Näiden tärkeimpien tietojen lisäksi olen teekkari, piensijoittaja, vaimo ja Mario Kart -mestari.

Lyhyesti meikäläisestä

Asun ja vaikutan Helsingissä. Kiinnostuin yhteiskunnallisista asioista teininä, ja olin aktiivisesti mukana Kangasalan nuorisovaltuustossa, puheenjohtajanakin 2012-2014, kunnes tamperelaistuin. Lukion jälkeen aloitin biotekniikan opinnot Tampereen teknillisellä yliopistolla, mistä siirryin kolmen vuoden jälkeen Otaniemeen opiskelemaan tuotantotaloutta, koska ymmärsin olevani auttamaton generalisti. Nyt olen vihdoinkin valmis DI, eli antaa palaa niiden lampunvaihto-vitsien kanssa! 

Miksi politiikka?

Politiikka on intohimoni ja aihe, josta jaksan aina keskustella. Tarkoitukseni ei koskaan varsinaisesti ollut “lähteä politiikkaan”, enkä nytkään tee sitä työkseni, mutta innostun yhteiskunnallisista asioista ihan liikaa pysyäkseni hiljaa sivussa, ja tahdon auttaa muuttamaan maailmaa. Mielestäni nykyisestä politiikasta uupuu olennaisesti oman sukupolveni kädenjälki, joka parhaimmillaan on reiluutta, avoimuutta ja rentoa meininkiä. Toivon muuttavani asiaa vielä joskus — edes jossain mittakaavassa.

Mitä tahdon edistää?

Arvopohjani on oikeistolainen ja konservatiivinen. Vapaus ja vastuu kulkevat aina rinnakkain, ja molempien tulee olla ensisijaisesti yksilöllä. Valtiotakin tarvitaan turvallisuuden takaamiseksi, mutta nykyinen byrokratia ja holhous on yliampuvaa. Tahdon, että yhteiskuntamme perustuu yksilönvapauksille ja länsimaisille, kristillislähtöisille arvoille.

Yhteiskuntafilosofeista samaistun eniten John Locken ja Adam Smithin ajatuksiin, ja koen John Rawlsin tietämättömyyden verhon olevan paras perustelu pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja mahdollisuuksien tasa-arvon rakentamiselle. Poliitikoista esikuvani on Margaret Thatcher – rautarouva, joka ei antanut periksi. [Jos muuten olet niitä tyyppejä, joita kiinnostaa yhteiskuntafilosofinen keskustelu hyvän oluen tai kahvin äärellä – niin minäkin, lähdetään juttelemaan!]

Poliittiseen toimintaani kuuluvat twiittaaminen, puhuminen ja ajattelu – yleensä tässä järjestyksessä. Poliittiseen kokemukseeni taas kuuluu useita luottamustehtäviä, joista keskeisimpänä Korjausliikkeen (ent. Siniset) varapuheenjohtajuus yhteensä viiden vuoden ajan, joista puolitoista ensimmäistä puolueen ollessa hallitusvastuussa. Samoin kuulun jo vakituiseen kalustoon poliittisella nuorisojärjestökentällä, jossa minulla on pitkä tausta erilaisissa luottamustehtävissä.


Mahtavaa, että olet päätynyt nettisivuilleni. Toivottavasti otat yhteyttä, jos tulee ideoita, vinkkejä tai palautetta mieleen. Tervetuloa seuraamaan meitsiä myös FB ja Twitter-someissa!

Voit tsekata myös aikaisempia haastattelujani
– siitä, mitä haluan Helsingille kaupunkina (kuntavaaliteemani 2021, Helsingin Uutiset)
– siitä, mitä ajan politiikassa (YLE, 1.4.2019; AlfaTV, Uutiskauha 19.2.2021)