Tiina

Nimi: Tiina Ahva (os. Palovuori)
Ikä:
27                           
Puolue: Korjausliike
Tunnusmerkit: Huono huumorintaju ja halu optimoida jokaikinen prosessi.

Näiden tärkeimpien tietojen lisäksi olen teekkari, piensijoittaja, vaimo ja Mario Kart -mestari.

Lyhyesti meikäläisestä

Asun ja vaikutan Helsingissä. Kiinnostuin yhteiskunnallisista asioista teininä, ja olin aktiivisesti mukana Kangasalan nuorisovaltuustossa, puheenjohtajanakin 2012-2014, kunnes tamperelaistuin. Lukion jälkeen aloitin biotekniikan opinnot Tampereen teknillisellä yliopistolla, mistä siirryin kolmen vuoden jälkeen Otaniemeen opiskelemaan tuotantotaloutta, koska ymmärsin olevani auttamaton generalisti. Nyt olen vihdoinkin valmis DI, eli antaa palaa niiden lampunvaihto-juttujen kanssa! 

Miksi politiikka?

Politiikka on intohimoni ja aihe, josta jaksan aina keskustella. Tarkoitukseni ei koskaan varsinaisesti ollut “lähteä politiikkaan”, enkä nytkään tee sitä työkseni, mutta innostun yhteiskunnallisista asioista ihan liikaa ja tahdon auttaa muuttamaan niitä. Mielestäni nykyisestä politiikasta uupuu olennaisesti oman sukupolveni kädenjälki, joka parhaimmillaan on reiluutta, avoimuutta ja rentoa meininkiä. Toivon muuttavani asiaa vielä joskus — edes jossain mittakaavassa.

Mitä tahdon edistää?

Arvopohjani on oikeistolainen ja konservatiivinen. Vapaus ja vastuu kulkevat aina rinnakkain, ja molempien tulee olla ensisijaisesti yksilöllä. Valtiotakin tarvitaan turvallisuuden takaamiseksi, mutta nykyinen byrokratia ja holhous on täysin yliampuvaa. Tahdon, että yhteiskuntamme perustuu yksilönvapauksille ja länsimaisille arvoille.

Yhteiskuntafilosofeista samaistun eniten John Locken ja Adam Smithin ajatuksiin, ja koen John Rawlsin tietämättömyyden verhon olevan paras perustelu pohjoismaisen hyvinvointivaltion ja mahdollisuuksien tasa-arvon rakentamiselle. Poliitikoista esikuvani on Margaret Thatcher – rautarouva, joka ei antanut periksi. Jos muuten olet niitä tyyppejä, joita kiinnostaa yhteiskuntafilosofinen keskustelu hyvän oluen äärellä – niin minäkin, mennään kaljalle! 

Poliittiseen toimintaani kuuluvat twiittaaminen, puhuminen ja ajattelu – yleensä tässä järjestyksessä. Toimin myös Korjausliikkeen ensimmäisenä varapuheenjohtajana. [tsekkaa Korjausliikkeestä lisää täältä!]


On mahtavaa, että olet päätynyt nettisivuilleni. Toivottavasti otat myös yhteyttä, jos tulee ideoita, vinkkejä tai palautetta mieleen. Tervetuloa seuraamaan myös FB ja Twitter-someissa!

Voit tsekata myös haastatteluni
– siitä, mitä haluan Helsingille kaupunkina (kuntavaaliteemani 2021, Helsingin Uutiset)
– siitä, mitä Korjausliike (ent. Siniset) ja minä ajamme politiikassa (YLE, 1.4.2019; AlfaTV, Uutiskauha 19.2.2021)