Pesäero fasistiseen pelleilyyn on isänmaallinen teko

Olen isänmaallinen ihminen. Siksi en voi sietää etnonationalismia, ja mielestäni fasismi on yksi historian kuvottavimmista aatteista. Molemmat perustuvat autoritärismiin, yksilönvapauksien tukahduttamiseen ja kansalaisten kääntämiseen toisiaan vastaan – ne ovat siis isänmaallisuuden täydellinen vastakohta.

Minusta on täysin välttämätöntä, että isänmaallisesti ajattelevat tekevät jyrkän pesäeron kaikenlaiseen etnonationalistiseen ja fasistiseen pelleilyyn. Se on paitsi pakollista oman uskottavuuden palauttamiseksi, myös moraalisesti ainoa oikea vaihtoehto. Kaikkea ei todellakaan kuulu sietää omissa riveissään, koska kaikki ei todellakaan ole ookoo. Jos erotuskynnys ylittyy vasta silloin, kun joku tunnustautuu ihan oikeaksi fasistiksi, kynnys on aivan liian korkealla.

Tässä alati pahentuvassa etnonationalistien sekoilussa minua on aina turhauttanut eniten se, että maltilliset ja hyvää isänmaallisuutta edistävät ihmiset joutuvat kantamaan vastenmielisiä leimoja tämän joukon idiotismin takia. Yritä siinä olla järkevästi isänmaallinen, kun ihmiset kuitenkin assosioivat sinut tällaiseen ilkeään typeryyteen.

Omana ratkaisunani toki vaihdoin puoluetta jo kaksi vuotta sitten (ja se kyllä auttoi). Se ei kuitenkaan poista sitä yleistason ongelmaa, että etnonationalistit tekevät isänmaallisuudelle sen mitä anarkistit vasemmistolle, eli pilaavat vähitellen koko porukan maineen. Siksi näistä fasismin larppaajista on pakko päästä eroon, joko heittämällä ulos tai perustamalla itse uusi porukka. Minusta on munatonta, jos johtaja ei tällaiseen pysty.

Ihan oikeasti, kuka tällaista idiotismia omiensa joukossa suostuu vielä katselemaan?

Tai pahempaa, kuka näitä tyyppejä äänestää valtaan?

Comments

comments